Thursday, August 4, 2011

Cakkkk!!!!

Assalamualaikum sume2?
rindu kite x?hahahahha..cliche tol r =p

La, ingat da berkulat da blog ni, 
emm belom lagi upenye..hidop je lagi =)

Kali ni update utk memuaskan hati Que,
die mara sbb da lme xupdate, 
eleh q, kalau rindu dgn mimie cakap jela..xyah segan2 ye..

Nak tau mne saye menghilang?
Cakkkkk!!!
Ade kat sini la, xhilang mane2 nye..hohhoo

sorry la sbb sy bz la cuti ni..as u all know, im businesswmn tau, mcm mne lari ke bidang tu xtaula..hehehe..Korang msti nak tau kan2..Mcm ni one day, saye pnh mintak keje kat Alamanda..maklumla lame gile cuti kot..xtau nak wt ape..tp malangnya byk kdai nak yg lame bukan sampai bln 9 je..so saye balik rumah dgn hati yg hampa..so pikir2, xpela still xde rezki kan..

Rezki datang bergolek since saye join volunteer for standard chartered..after pray, my dad call tanye nak keje x..for sure la nak kan..then die kate abah da beli bag2 nnt tolong jualkan ye..haa, mule2 dari situ la jd businesswoman =)

Terharu dgn pengorbanan mama n abah..maybe dorg xmo tgk anak die sedih sbb xdapat keje kot..hahahhah..so, on 1 July, we started our business officially at Giant Seri Kembangan..Alhamdulillah, berkat kesabaran boleh la dpt sikit2..biasela kite baru nak business kan..bkn nye reti sgt pon..basic pon xbpe ade..nak wt account pon lg la xreti..hohoohoo..

tapi sume tu bukan alasan, cz if kite nak berjaya, nothing is impossible..dont give up first before u try..haa tgk, kalau tgh bersemangat ckp ni memang..habis terspeaking la plk ye..hahahhaha

Tapi ingat, sume rezki tu dtg dari Allah swt..Kite just perlu tunaikan ape yg dipertanggungjawabkan kat kite..solat jgn tinggal, saye berpegang dgn 1 bende if kite jage hubungan kite dgn Allah, nescaye Allah juge akan jage kite..hihiihi..tetibe jadi 'ustazah pilihan' lak..im sorrryyy..

Berkat dr segala usehe n keikhlasan berniaga, rezki makin bertambah dgn launching 2nd franchise at Giant Nilai..From these experiences, i've learnt a lot especially on how to do business. how to deal with customers, how to promote, how to do acc n etc..

Insyaallah, kalau ade rezki, kami akan buka kedai di GM Klang..not confirm yet but we are looking forward to it.. Tanpa diduga gak, one company approach me utk kerja dgn dorg..that is something yg wowww..speechless kot..but i already told my dad, i have to finish my study first..so after 1 sem je lagi tgk rezki ke arah mne..i cant predict future but i just follow with the flow..

Cite-cite memang nak sgt jd lawyer tu mmg tinggi, tp ikut rezki la..Entry kali ni panjang cz nak share dgn u all..yang malas nak bace xpelah yang penting  Que wajib bace..hahaha

Sometimes kan, bile pk2..kadang opportunity xkan datang 2 kali tau..jadi we should grab the oppurtunity..At the same time gak, i've been offer to be a tutor kt tuition centre..never try this kind of job tapi terpakse letgo cz busy uruskan kedai dulu..buat mse sekarang xstabil lagi sbb barukan..nnt lme2 ok la tuh kot..patutla time tgh syok layan customer tuh, die da tanye macam2 out of scope nak beli bag tau..last2 die offer job.die kate akak sbnrnyer impliedly interview adik..hehehhe..nak cube tu mmg la nak..tp xberkesempatan la kak..maafkan saye ye.hihihihi

oklah for now, ni da cam sesi ape je..hehhehe..feel free to visit our facebook page n click 'Like' button =)

4 comments:

  1. ha! tell me more pasal tawaran tu bile ade mase k!

    ReplyDelete
  2. hohoohho..just receive good news today..wink2

    ReplyDelete
  3. mimi..!! congrate darling! :)

    ReplyDelete